Jadłospis
Poniedziałek 23.05
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem, sałatą, salami i pomidorem malinowym, Herbata owocowa .
Obiad: Zupa Koperkowa , Makaron z sosem bolonese z warzywami i żółtym serem, Kompot owocowy
Wtorek 24.05
Śniadanie: Kasza manna na mleku z musem malinowym i bułeczką maślaną, Herbata z cytryną.
Obiad: Zupa Wiosenna, Duszona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo – koperkowym, kasza jaglana, surówka z marchwii i jabłka z rodzynkami, Kompot owocowy.
Środa 25.05
Śniadanie:, Pieczywo Pszenno – żytnie z jajecznicą i szczypiorkiem, Kawa inka.
Obiad: Krem z pomidorów, Pieczone udko z kurczaka z ziemniakami i surówką colesław, Kompot owocowy.
Czwartek 26.05
Śniadanie: Serdelki drobiowe z sosem pomidorowym, pieczywo razowe z masłem, Herbata owocowa.
Obiad: Zupa Pieczarkowa, Ryż z warzywami i mięsem drobiowym, kompot owocowy
Piątek 27.05
Śniadanie:, Płatki kukurydziane na mleku, Bułeczka z masłem i powidłami, herbata z cytryną.
Obiad: Barszcz Biały, Makaron z białym serem i truskawkami, Kompot owocowy.
Smacznego
Gramatury:
Zupa-500 ml
Mięso/ ryba-100g-120g
Dodatek skrobiowy-200/300g
Surówka lub warzywa-140g
Danie jarskie- 200/400 g
Kompot/napój-200ml